Cookie- och Sekretesspolicy

Häftig telezoom från Tamron

Tamron har presenterat ett kommande zoomobjektiv, som når ända ut till 600 mm. Tillverkaren lockar även med bildstabilisering och ultrasonisk fokusmotor.

  • 11.11.2013

Det är i regel ett dyrt nöje att investera i de allra häftigaste telebrännvidderna, men har hoppet vaknat om att kunna köpa dem till ett något rimligare pris. Tamron har nämligen nyss tillkännagett att de jobbar på en alldeles ny telezoom som täcker omfånget från 150 mm till 600 mm.

Nya Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD passar till spegelreflexer från Canon, Nikon och Sony med både fullformatsbildsensor och APS-C-sensor. På de sistnämnda kamerorna motsvarar det yttersta telet i realiteten 960 mm på Canon och 900 mm på de två andra. Det borde räcka till det mesta.

Objektivet har inbyggd bildstabilisering, vilket också näst intill är ett måste till de extrema brännvidderna, och så har det en ultrasonisk USD-fokusmotor. Man kan alltid finjustera fokus manuellt, även om autofokus är aktiverad. Linserna har en speciell ytbehandling som dämpar de inre reflexerna, så bildkvalitet och kontrast borde vara utmärkt. Tamron har ännu inte offentliggjort när objektivet kan köpas – eller vad det kommer att kosta.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss