Cookie- och Sekretesspolicy

Ge smarttelefonen en jättesensor

Med Sonys ILCE-QX1 kan du sätta dina välbekanta objektiv på den nya kameraenheten och placera hela konkarongen på mobilen för att sedan plåta loss med hög bildkvalitet. Sensorn är nämligen i APS-C-storlek.

  • 04.09.2014

Sony är sannerligen inte rädda för att testa nya koncept. De har redan ett par QX-modeller på marknaden, där du får optik och sensor i samme enhet som bara är att sätta på smarttelefonen. Nu tar tillverkaren nästa steg med nya ILCE-QX1.

Denna kameraenhet kommer utan objektiv, för tanken är att du ska använda något av dem som du redan har till din Sony-systemkamera. I gengäld har nyheten en stor sensor i APS-C-storlek samt den avancerade BIONZ X-processorn, så bildkvaliteten motsvarar helt och hållet en Alpha-systemkamera. Upplösningen är på 20,1 megapixel, och man kan naturligtvis fotografera i råformat. Enheten har även inbyggd blixt, medan iso går upp till 16 000.

Det rekommenderade priset är på bara på bara 2900 kronor, och detta möjliggörs bland annat av att enheten inte har någon skärm. Kameran styrs trådlöst via skärmen på din smarttelefon, och enheterna ansluts enkelt via både wi-fi och NFC. Bilderna kan överföras till telefonen samt sparas i full upplösning på Memory Stick Micro eller microSD.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss