Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm rustar upp med zoomoptik

Med det nya objektivet Fujinon XF 55-200mm F3.5-F4.8 R LM OIS får man äntligen lite tele till tillverkarens systemkameror i X-serien. Men det blir ännu bättre, för det är fler bra objektiv på väg.

  • 24.04.2013

Till och med den bästa systemkameran är inte mycket att ha utan ett gediget utbud av kvalitetsobjektiv, och Fujifilm har uppenbarligen inte tänkt lämna sina systemkameror i sticket i det avseendet. De har nu lanserat zoomobjektivet Fujinon XF 55-200mm F3.5-F4.8 R LM OIS som täcker brännviddsområdet från 83 till 300 mm på kameror som X-Pro1 eller X-E1.

Det nya objektivet har inbyggd bildstabilisering som ger möjlighet att använda upp till drygt fyra gånger längre slutartider utan att få skakiga bilder. Fujinon XF 55-200mm F3.5-F4.8 R LM OIS har två motorer för att åstadkomma snabb och ljudlös autofokus, och man har använt både ED-linser samt en Super ED-lins för att slippa kromatisk aberration och få bästa möjliga bildkvalitet. Man har även använt en speciell ytbehandling för att slippa reflexer, vilket innebär högre kontrast.

Det är dock ännu mer godis på väg. Enligt Fujifilm kommer det i slutet av 2013 pancake-objektivet XF27mm F2.8, ett mycket ljusstarkt XF23mm F1.4, som motsvarar den klassiska reportagebrännvidden på 35 mm, samt vidvinkelzoomobjektivet XF10mm-24mm F4.0. I början av 2014 kompletteras serien av det mycket intressanta porträttobjektivet XF56mm F1.2R. Du kan få en översikt över de kommande XF-objektiven här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss