Cookie- och Sekretesspolicy

Fujifilm kommer med godis till gatufotografen

Fujifilm är klara med det nya ljusstarka objektivet FUJINON XF16mmF1.4 R WR som är som gjort för gatufoton. Det gäller både för brännvidden, ljusstyrkan och hastigheten.

  • 16.04.2015

Fujifilms senaste tillskott på stammen av ljusstarka objektiv till tillverkarens X-serie är FUJINON XF16mmF1.4 R WR. Brännvidden motsvarar 24 mm när man räknar med brännviddsförlängningen på 1,5x. Med en största bländare på F1.4 rör det sig om ett särdeles ljusstarkt objektiv som gör det möjligt att fotografera under dåliga ljusförhållanden.

Objektivet är väderförseglat och består av 13 linselement fördelade på 11 grupper. Med en närgräns på 15 cm kan man komma rätt nära motivet och utnyttja vidvinkeln kreativt. Objektivet använder ett så kallat Rear Focusing System som sägs ge blixtsnabb fokusering. Fujifilm påstår att reaktionstiden nere på så lite som 0,11 sekunder. På objektivets fokusring hittar man en klassisk avståndsskala som gör det enkelt att beräkna avståndet. Båda delarna gör att objektivet lämpar sig väl till spontana gatufoton. Det rekommenderade priset förväntas hamna kring 10 000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss