Cookie- och Sekretesspolicy

Få objektivet i toppform

En lång fotosäsong har satt igång därför är det viktigt att dina objektiv fungerar perfekt. Här går vi igenom vad du ska göra om det blir problem och hur utrustningen ska vårdas.

  • 04.05.2014

Ladda ner filen här.

Våren har redan börjat, och med den ljusa årstiden följer massvis av spännande fotomöjligheter. Därför är det en bra idé att noggrant gå igenom utrustningen för att se om allt fungerar som det ska. Det gäller inte minst objektiven, som måste vara i absolut toppform om du vill vara säker på att kunna ta bilder av hög kvalitet.

Damm, sand och fukt är faktorer som kan skada även det dyraste objektiv. Därför är det viktigt att man tar underhållet på allvar och vidtar försiktighetsåtgärder för att förhindra eventuella problem. För det första ska objektiven rengöras så att det inte förekommer damm eller smuts på front- och baklinser. Du bör också kontrollera om objektivens mekaniska delar fungerar som de ska och även om där finns synliga skador, t.ex. om filterfästet är snett så att du inte kan montera filter. Ta också en titt på tillverkarens hemsida om det har kommit ny firmware som ger fler nya funktioner.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss