Cookie- och Sekretesspolicy

Exklusivt objektiv till fullformat

Zeiss påstår att bildkvaliteten är på nivå med mellanformatssystem på deras nya objektiv till spegelreflex, men priset är också i saltaste laget.

  • 14.10.2013

Med en ljusstyrka på F1.4 får man in massor av ljus till fullformatssensorn om man monterar det nya 55 mm-objektivet från Zeiss på sitt Canon- eller Nikon-hus. Objektivet sägs ge hög skärpa och kontrast, och enligt Zeiss slipper man kromatisk aberration, som är ett optiskt fel som kan ge färgade kanter i kontrastrika övergångar.

Objektivet heter Otus 55mm F1.4 och är det första i en ny serie av Otus-objektiv. Namnet kommer från ett släkte av ugglor som är kända för att de ser mycket bra i mörker. Det nya objektivet har en avancerad konstruktion med hela 12 linser och väger också omkring ett kilo.

Allt krut har satsats på hög bildkvalitet, så man får klara sig utan bildstabilisering och autofokus om man pungar ut med de 31 890 kronorna som objektivet kostar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss