Cookie- och Sekretesspolicy

Exklusivt objektiv från Nikon

Nikon har lanserat ett nytt objektiv med fast brännvidd till den kräsna fotografen.

  • 04.11.2013

AF-S NIKKOR 58mm F1.4G är det senaste objektivet med fast brännvidd i FX-format från Nikon. Motiv återges skarpt vid exponering på största bländare F1.4, vilket gör det möjligt att ta mycket kontrastrika bilder även om motivet är dåligt belyst utan att man behöver minska bländarinställningen.

En annan fördel med det nya objektivet är att man kan åstadkomma bokeh och stor djupverkan. När avståndet till punkten som ligger i fokus ökas uppstår inga skarpa övergångar eftersom intensiteten i den oskarpa bakgrunden ändras glidande. Det går även att åstadkomma oskarp bakgrund när man spelar in video.

Objektivet har en nanokristallbeläggning som enligt tillverkaren ger en antireflekterande effekt i hela det synliga spektrumet, reducerar eftersläpningar och linsreflexer samt ökar bildernas klarhet och kontrast. Tekniken med tre samlade linselement ger både optisk klarhet och minimal reflexion, och objektivets främsta element sitter långt nere i objektivhuset. Det bidrar också till att motverka linsreflexer och eftersläpningar, till och med i motljus.

Nikons Silent Wave-motor har utvecklats för att vara särskilt tyst. Det robusta objektivet levereras med motljusskydd och ett mjukt etui, och det rekommenderade priset är 16 290 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss