Cookie- och Sekretesspolicy

De bästa makroobjektiven

Med ett objektiv för makrofoto kan du komma riktigt nära naturens fascinerande insekter och färggranna blommor samt ta fina porträttbilder. Vi har testat de starkaste makroobjektiven för spegelreflex, och du får fantastisk bildkvalitet för pengarna.

  • 07.03.2014

Ladda ner filen här.

Det mänskliga ögat kan fokusera på ett avstånd av cirka 13 cm, medan ett makroobjektiv kan komma bara några få centimeter från motivet och t.ex. återge blommans ståndare eller fjärilens mönstrade vingar på riktigt nära håll.

Ett äkta makroobjektiv kan återge motivet i storleksförhållandet 1:1, vilket innebär att det återges med samma storlek på bildsensorn som det har i verkligheten. En insekt på 2 cm blir alltså också 2 cm på sensorn. Det gör objektivet perfekt för alla små motiv som insekter, som syns ordentligt först när man blåser upp dem i en större storlek. Man kan dock även använda makroobjektiv till många andra typer av motiv, eftersom de är ljusstarka och har en brännvidd som till exempel passar bra till porträtt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss