Cookie- och Sekretesspolicy

Canon klara med nytt supertele

Med objektivet EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x, är Canon för första gången klara med ett zoomobjektiv med inbyggd telekonverter. Ett givet val för sport- och naturfotografer.

  • 15.05.2013

Canon lanserar nu ett nytt superteleobjektiv till sin L-serie, med en inbyggd nyhet som gör det möjligt att utöka brännviddsomfånget. Objektivet EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x har nämligen inbyggd telekonverter, även kallad extender, som kan aktiveras eller avaktiveras genom att man trycker på en knapp. På så vis kan brännvidden ökas till 280-560mm.

Objektivet har en fast bländare på F4.0, och det har inbyggd bildstabilisering. Detta sägs göra att man vinner fyra exponeringssteg, vilket i sin tur ger längre slutartider. När extendern aktiveras minskar bländaren till F5.6. Teleobjektivet har konstruerats med den senaste tekniken från Canon, vilket ska ge reflexfria och enormt skarpa bilder, även om man använder extendern.

EF 200-400mm F4.0L IS USM Extender 1.4x har utformats för att täcka professionella fotografers behov av överlägsen bildkvalitet och ett allsidigt zoomområde. Det robusta objektivet i magnesiumlegering har ungefär samma vikt som liknande objektiv med denna brännvidd, trots den inbyggda extendern. Fluorbeläggningar på de främsta och bakersta linselementen minskar dessutom risken för att damm fastnar på glasytan, och den damm- och vattentåliga konstruktionen gör att man kan fotografera även under besvärliga väderförhållanden. Kombinationen av enastående optiska prestanda, mångsidighet, vikt och den robusta konstruktionen kommer sannolikt att göra detta objektiv till en omistlig del i varje sport- och naturfotografs kameraväska. Priset för det härliga objektivet är dock i saltaste laget. Man får nämligen betala runt 140 000 kronor för underverket.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss