Cookie- och Sekretesspolicy

Allroundobjektivet kommer närmare

Sigma är klara med en ny version av sitt allroundobjektiv som klarar både vidvinkel och tele. Det är inte bara mindre och lättare än föregångaren, utan den klarar även nya typer av motiv.

  • 12.01.2014

Med ett zoomområde på 18-200 mm kan man hantera riktigt många olika motivtyper, från landskap via porträtt till detaljbilder, och nu kommer japanska Sigma med en ny version av sitt objektiv som täcker just det här området. 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C väger bara 430 gram, vilket är 60 gram mindre än föregångaren, och är samtidigt 7,1 cm långt jämfört med den tidigare modellens 7,5 cm.

Nu kan man också komma ännu närmare motiven, i och med att det nya objektivet kan fokusera på ett avstånd av 39 cm, där föregångaren var tvungen att hålla 45 cm. Det räcker inte helt för att fungera som ett renodlat makroobjektiv, men det ger en förstoringsgrad på på 1:3, så ett motiv som är tre cm stort i verkligheten tar upp en cm när det når bildsensorn.

Objektivet finns till Canon, Nikon, Sony, Pentax och Sigma och passar till kameror med APS-C-sensorer. Det har optisk bildstabilisering och en ljudlös ultrasonisk fokusmotor. Det är också kompatibelt med Sigmas usb-dock, så att man med hjälp av datorn kan finjustera bl.a. fokus eller uppgradera objektivets programvara.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss