Cookie- och Sekretesspolicy

Nu blir OneDrive bättre på bilder

Microsoft har uppdaterat onlinelagringstjänsten OneDrive, så att bilder nu visas snyggare och du kan söka på bestämda motiv.

  • 03.02.2015

Microsoft är verkligen på frammarsch med sin lagringstjänst i molnet, OneDrive. De är på väg med obegränsat med utrymme till Office-abonnenter, och nu får bilddelen en större uppdatering så att alla bilderna du har liggande hos tjänsten nu visas ännu snyggare och organiseras automatiskt.

Med den nya Album-funktionen kan man göra virtuella samlingar av bilder som man plockar ut från olika mappar i sin OneDrive. Här visas stora miniatyrer som paneler som går hela vägen ut till skärmkanten.

Ännu mer intressant är dock funktionen Taggar. Den delar inte bara in bilderna efter de sökord som du anger, utan tilldelar även automatiskt dina bilder sökord som Cykel, Inomhus, Gräs, med mera.

Bilderna analyseras alltså, så att man enkelt kan hitta rätt motiv, och det fungerar faktiskt överraskande bra, även om vi också har sett en barnvagn bli taggad som en motorcykel och liknande.

Redan nu kan du använda de nya funktionerna genom att logga in på OneDrive via datorns webbläsare samt i tjänstens app till iOS. Du hittar de nya funktionerna under Bilder respektive Foton. Album-funktionen är även på väg till Android- och Windows-telefoner.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss