Cookie- och Sekretesspolicy

Så fort går det med de snabba korten

De speciella XQD-korten är mycket snabbare än CF. Se vad som händer när Nikon-kameror med var sin korttyp duellerar.

  • 27.10.2015

Ett snabbt kort kan vara skillnaden på ifall man får med sig pangbilden hem eller inte. Nikon Asia har spelat in en video där de fotograferar med ett snabbt CF-kort respektive ett XQD-kort i en D4S-kamera, och skillnaden är avsevärd.

När utlösarknappen hålls nere kan kameran med ett CF-kort ta 110 bilder i råformat innan bufferten är full, och sedan tar det åtta sekunder att tömma bufferten. Med XQD-kortet tar kameran 200 bilder i råformat, och bufferten är tom efter fem sekunder.

Nikon Asia testar också att fotografera i tio sekunder, varpå de håller en paus i tre sekunder och sedan fotograferar igen. Detta upprepar de totalt nio gånger. Med XQD-kortet får de totalt 1073 bilder, medan CF-kort hinner ta emot 785 bilder.

Slutligen ska bilderna överföras till datorn, och då går det tre gånger så snabbt att ladda hem bilder från XQD-kortet. För testet använde Nikon Asia ett Sony G-serie XQD-kort med en hastighet på 400 megabyte i sekunden samt ett CF-kort med en hastighet på 160 megabyte i sekunden. Du kan se videon här.

De enda kameror som ännu inte kan använda XQD-kort är Nikon D4 och D4S, och så kostar korten något mer än CF-kort. Vi har sett XQD-kortet på 32 gigabyte för 2245 kronor, medan ett CF-kort med en hastighet på 160 megabyte i sekunden på 32 gigabyte kostar 915 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss