Nytt ljud till din spegelreflex

Røde Microphones är klara med två mikrofoner specialutvecklade för spegelreflexer och videokameror med stor sensor.

24 januari 2012

Har man provat på att spela in video och använt kamerans inbyggda mikrofon vet man också hur dåligt ljudet i allmänhet är. Man måste tampas både med buller från autofokusen och bildstabiliseringen och med en dålig ljudkvalitet överlag. Därför ligger det nära till hands att investera i en mikrofon som går att montera i blixtskon.

Røde Microphones var tidigt ute på denna marknad och lägger nu till två nya modeller i sitt sortiment. Bägge är specialutvecklade för spegelreflexkameror och videokameror med stor sensor.

Den ena modellen är Stereo Videomic Pro, som spelar in ett fint stereoljud med naturligt djup och god brusreducering, som t.ex. är perfekt för att filtrera bort trafikbuller. Den lämpar sig dessutom väldigt väl för inspelning av starkt ljud, t.ex. på livekonserter.

Den andra modellen heter Videomic HD. Den är mer kompakt och har en inbyggd inspelningsfunktion, så att man inte behöver ansluta en extern inspelare till mikrofonen. Ingen av modellerna finns att köpa ännu, och priserna är inte satta.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av