Cookie- och Sekretesspolicy

Exklusiva stativ för entusiasten

Det saknar inte helt betydelse vilket stativ du skaffar när du ska ut i fält. Det måste t.ex. passa din fotoutrustning och samtidigt ha en vikt som du står ut med. Den nya generationen av lättviktsstativ som vi testar har verkligen mycket att bjuda på och är väldigt användbara. Se hur de åtta stativen står sig mot varandra.

  • 08.08.2013

Ladda ner filen här.

Oavsett om man ska fotografera t.ex. landskap, makro eller HDR eller göra bilder med långa slutartider, behöver man ett bra stativ. Då är det t.ex. viktigt att titta närmare på material, funktioner, hållbarhet och bärförmåga. Vissa modeller klarar bara kompaktkameror, medan andra tål spegelreflexer med stora telen. I detta test har vi lagt tonvikt vid det sistnämnda, och många av de testade kamerorna är utförda i kolfiber. Ända sedan Gitzo, som var för dyrt för detta test, lanserade världens första stativ med kolfiberben har karbon, som det också heter, varit eftertraktat. Det är starkt och lätt och blir inte kallt och obehagligt att vidröra i kallt väder. Bara två av stativen är gjorda av aluminium.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss