Cookie- och Sekretesspolicy

Gör objektivet ljusstarkare

Den lilla revolutionen Speed Booster från Metabones förvandlar din befintliga optik så att den blir både ljusstarkare och skarpare.

  • 16.01.2013

Det låter som ett tidigt apriskämt, men det stämmer faktiskt. Företagen Metabones och Caldwell Photographic har utvecklat en sorts omvänd telekonverter i och med sin nya Speed Boster-teknik. Brännvidden blir kortare, men å andra sidan blir din befintliga optik ljusstarkare och du får bättre bildkvalitet.

Speed Booster-konvertern tillverkas – åtminstone för närvarande – bara till spegellösa systemkameror och objektiv till spegelreflexkameror. Man kan t.ex. använda Canons EF-objektiv och sätta dem på en Sony NEX-systemkamera, men det fungerar inte med EF-S-objektiv. Resultatet är att brännvidden multipliceras 0,71x, samtidigt som ljusstyrkan ökar med ett bländarsteg, så att ett 35mm F2.0-objektiv t.ex. ändras till ett som motsvarar 25mm och F1.4.

Du kan läsa mer på engelska om den uppseendeväckande nya Speed Booster-konvertern här . I och med att det används linser i stil med en telekonverter är den här innovationen inte särskilt billig att tillverka. Canon EF-lins till Sony NEX Speed Booster kostar 599 dollar – vilket motsvarar 4120 kronor utan moms och avgifter.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss