Cookie- och Sekretesspolicy

Skriv ut utan kablar

Med tekniker som wi-fi, Airprint och Cloud Print kan du skriva ut trådlöst från både datorn, telefonen och pekdatorn. Se hur du utnyttjar de trådlösa möjligheterna för dina bilder på bästa sätt.

  • 05.02.2014

Ladda ner filen här.

Till och med riktigt billiga skrivare har i dag inbyggt wi-fi, så att man kan ansluta till datorn utan att använda kablar, men den trådlösa funktionen ger också en lång rad andra fördelar. Du kan nämligen också skriva ut bilder direkt från smarttelefoner och pekdatorer även om du inte är i närheten av skrivaren, eller hämta bilder från tjänster på internet som du skriver ut utan att ens starta datorn. Det är smart!

Datorer brukar behöva en så kallad drivrutin för att kunna skriva ut på en skrivare. Det är ett program som utgör förbindelselänken mellan alla andra program och skrivaren och där man kan ställa in exempelvis papperstyp. Drivrutinen tillhandahålls av tillverkaren och är anpassad till varje skrivarmodell eller modellserie. Men i trådlösa enheter som smarttelefoner och pekdatorer kan man inte installera drivrutiner på samma sätt som i datorer. Därför har Apple och Google, som står bakom iOS och Android, utvecklat smarta standarder så att du kan skriva ut från många program utan drivrutiner, om bara skrivarna stöder Apples Airprint eller Googles Cloud Print. Tekniken är dock avsedd för exempelvis mejl och Word-dokument men inte för bilder på fotopapper.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss