Cookie- och Sekretesspolicy

Recension av Lexmark X7675

Om man behöver en bra multiskrivare hemma eller på kontoret kan Lexmark X7675 vara ett intressant alternativ. Den är fullproppad med teknik och kan skanna, skriva ut, kopiera och faxa, men den har också vissa svagheter.

  • 17.02.2009

En multiskrivare ska naturligtvis vara utrustad med alla de nödvändiga funktionerna, samtidigt som den är lätt att använda.

Lexmark X7675 uppfyller kraven och har dessutom ett snyggt yttre, men den gav oss en del problem vid installationen. Det krävdes inte mindre än tre försök innan allt var klart. Det ska dock sägas att installationsprocessen är mycket pedagogisk, vilket är trevligt. Språket är svenska, och på installations-cd:n finns dessutom anvisningar på en lång rad andra språk. De som inte är så bra på engelska kan få vissa problem, för det är många tekniska begrepp att hålla reda på.

Men för dem som tänker köpa en multiskrivare med bred funktionalitet är Lexmark X7675 alltså värd att titta närmare på. Den har inbyggd fax för dem som eventuellt kan behöva det, och den kan till och med skriva ut dubbelsidigt. Med denna inställning vänder skrivaren automatiskt papperet och skriver ut på bägge sidor. Det är resurssnålt och miljövänligt. Vid fotoutskrifter fungerar det naturligtvis inte, eftersom riktigt fotopapper bara har en användbar sida.

X7675 kopierar och skriver text utan problem, men den är bullrig och skakar mycket. Den skriver ut i upplösningen 4800 x 2400 dpi, medan skannerupplösningen är 600 x 1200 ppi. Skrivaren använder två bläckpatroner med pigmenterat färgbläck samt svart bläck, vilket ger en vink om att bildkvaliteten på fotoutskrifter inte är den allra bästa. Lexmark X7675 tar alla vanliga minneskort. Den kan skriva ut trådlöst via Wi-Fi. Det finns usbkontakter på fram- och baksidan, så att man kan ansluta kameran och skriva ut bilderna direkt utan att först överföra dem till datorn.

Les resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 03/2009

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss