Cookie- och Sekretesspolicy

Fina utskrifter i svart vitt

När bilderna ska skrivas ut i svartvitt ligger det nära till hands att bara konvertera dem till gråtoner och klicka på Skriv ut, men genom att gulla med inställningarna både i bildbehandlingen och vid utskriften får du mycket finare resultat.

  • 18.05.2014

Ladda ner filen här.

Det är den lättaste saken i världen att göra om en bild till gråtoner. Det klarar du med kortkommandot Ctrl + Skift + U i Elements och Photoshop. Efteråt kan du bara skriva ut genom att trycka på Ctrl + P. Sannolikheten för att du ska bli nöjd med resultatet är dock inte så stor. Bilden blir lätt matt, hudtonerna kan verka mörka, och risken för färgstick är stor.

Det gör att göra mycket bättre. I program som Elements, Photoshop och Lightroom kan du bestämma exakt hur färgbilden ska göras om till gråtoner. Du kan justera hur mörkt eller ljust de enskilda färgerna ska uppträda i den färdiga bilden, så att de röda tonerna i ett ansikte blir ljusa eller en blå himmel blir mörk. Det ger mycket större kontroll.

När det kommer till utskriftsfasen kan man investera i en dyr, proffsskrivare med en arsenal av bläckpatroner och medföljande specialprogram som säkrar bra utskrifter, men även med en vanlig multiskrivare finns det en hel del du kan göra för att få finare bilder.

Här visar vi hur du konverterar dina färgbilder och hur du får optimala resultat med en helt vanlig skrivare.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss