Cookie- och Sekretesspolicy

Canon lanserar ny superskrivare

Här kommer goda nyheter för utskriftsglada fotografer som sätter kvaliteten i första rummet. Canon är nämligen färdiga med Pixma PRO-1 som är ett nytt A3+-skrivarflaggskepp som främst riktar sig mot professionella fotografer. Pixma PRO-1 är världens första A3+ skrivare med 12 separata bläckpatroner.

  • 25.10.2011

Om man älskar att skriva ut sina bilder i stora format och har behöver en optimal utskriftskvalitet med mycket fin färgåtergivning och snygga detaljer har Canon länge haft sin Pixma PRO-serie som vänder sig till professionella fotografer och kräsna entusiaster. Med lanseringen av Pixma PRO-1 tar Canon ett nytt steg framåt och erbjuder en modell med hela 12 separata bläckpatroner. Detta är nytt för skrivare som skriver ut i A3+. Fem av de tolv patronerna är monokroma, vilket ska säkra perfekta svartvita återgivningar.

Pixma PRO-1 stöder 1200 ppi-input, vilket är det dubbla jämfört med tidigare versioner av Pixma PRO-modellerna, och därmed sägs skrivaren kvalitetsmässigt leva upp till de många pixlar som ryms i en modern bildfil. Uteffekten är A3+-utskrifter i upp till 4800 x 2400 dpi. Och med den nya funktionen Optimum Image Generating (OIG) analyseras bilden innan den skrivs ut, varpå Pixma PRO-1 automatiskt beräknar den optimala bläckkombinationen samt storleken på de enskilda bläckdropparna som sedan placeras exakt på pappret av de 12 288 munstyckena i bläckhuvudet.

Canon har även arbetat med utskriftshastigheterna. Pixma PRO-1 kan skriva ut en A3+-utskrift i gallerikvalitet på cirka 2 minuter och 55 sekunder, vilket är inte mindre än 5 minuter snabbare än tidigare modeller. Arbetsgången har även förbättrats med hjälp av en bläcktank som är ca 2,5 gånger än hos andra jämförbara skrivare. Priset för Canon Pixma PRO-1 är 9000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss