Cookie- och Sekretesspolicy

Fotografera trådlöst med din spegelreflexkamera

Med CameraMator får du trådlös funktionalitet även om det inte finns inbyggt i din nuvarande kamera. Projektet stöttas ekonomiskt av fotoentusiaster.

  • 15.01.2013

Alltfler spegelreflexkameror och spegellösa systemkameror låter dig fjärrstyra kameran trådlöst, men det är långt ifrån alla som har funktionen inbyggd. Om du gillar din nuvarande kamera, men saknar de trådlösa funktionerna kan du få det bästa av båda världarna med CameraMator.

Det rör sig om ett speciellt projekt på kickstarter.com, som folk måste stötta ekonomiskt innan man börjar tillverka produkten. Målet var att samla in 80 000 dollar, och det målet är nu uppnått. CameraMator består av en trådlös sändare som man sätter i kamerans blixtsko. Med den kan du sedan fjärrstyra kameran via en speciell app på t.ex. en Ipad eller en smarttelefon med Android.

Bilderna som tas visas genast på surfplattans eller smarttelefonens skärm, och tack vare att CameraMator skapar ett eget trådlöst nätverk kan du även använda möjligheten att fjärrstyra kameran ute i fält. En lång rad kameror från Canon och Nikon stöds redan, och fler väntas tillkomma. Du kan läsa mer på engelska om CameraMator här. Priset väntas bli 299 dollar – det vill säga runt 2040 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss