Cookie- och Sekretesspolicy

Första telet från månexpedition till salu

Om du har mellan tre och fem miljoner kronor liggande kan du bli stolt ägare av det första teleobjektivet som har tagit bilder från månen.

  • 04.04.2016

Auktionshuset RR Auction i Boston har nu ett rätt speciellt objekt i auktionskatalogen. Nu kan du nämligen lägga ett bud på det första teleobjektivet som har använts på månen under NASAs Apollo 15-expedition. Det rör sig om teleobjektivet ZEISS Tele-Tessar 500mm F8.0 som astronauten Dave Scott tog 293 bilder med år 1971.

Apollo 15 var det nionde bemannade rymduppdraget i Apollo-programmet och den fjärde månlandningen. Det var också här som man för första gången tog med sig en månbil, och alltså även ett teleobjektiv som hade utvecklats speciellt för de Hasselblad-kameror som astronauterna använde.

Objektivet har spår av användning, för Dave Scott tappade det under uppdraget. Det låter alltså som att den lyckliga köparen kommer att få med lite måndamm på köpet. Det spektakulära objektivet förväntas gå under klubban för mellan 400 000 och 600 000 dollar, alltså uppemot fem miljoner kronor. Auktionen öppnar den 14 april och avslutas den 21 april. Du kan lägga ditt bud här.

Fotos: NASA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss