Cookie- och Sekretesspolicy

Experternas bästa flygfoton

Drönare med fotoutrustning används i dag vid de flesta film- och teveproduktioner. Vi har träffat fotografen Tao Ahler, som har vigt sitt liv åt de flygande farkosterna. Här får du en inblick i expertens vardag och tips om hur du själv kommer igång.

  • 10.07.2015

Ladda ner filen här.

Det är inte så konstigt att filmindustrin har fått upp ögonen för de små flygande fotofarkosterna. Det är nämligen både lättare och billigare att flygfilma med en drönare. Det gäller även lantmätning och annan flygfotografering, där drönarna konkurrerar ut traditionell överflygning med sportflyg och helikopter.

Detta har skapat tillväxt i små och stora företag som gör uppdrag åt film- och teveproduktioner. Ett av dessa företag är Rotor Film, som har gjort inspelningar åt exempelvis naturprogram för BBC. De har också filmat åt Eurovision Song Contest, filmen Antboy och teveserierna Paradise Hotel och Ängelby.

I den här artikeln får du se några av Tao Ahlers bästa bilder och kan läsa berättelserna bakom. Du får också några tips som är bra att ha om du själv vill komma igång med flygfoto.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss