Cookie- och Sekretesspolicy
Drönarsurfing

Drönarsurfing – en helt ny sport?

Drönare är inte bara något som man använder för att spela in snygga videor eller för krigföring. Vi har sett många mer eller mindre alternativa användningar från hela världen. Senast har drönarsurfing blivit en framgång på webben.

  • 13.09.2016

Allteftersom drönare blir allt vanligare ser man allt oftare nya historier och videor där folk använder drönare till allt från trädgårdsarbete och häckklippning till leverans av pizzor eller blommor.


Eller vad sägs om att får en caffè latte levererad direkt till skrivbordet?

Den senaste varianten av alternativa användningar av drönaren är dock drönarsurfing, där drönaren drar surfaren över vattenytan.

Kräver seriös hårdvara

Drönarsurfning är emellertid knappast något för alla, för det kräver en riktigt kraftfull drönare. I videon använder de en Freefly Alta 8-drönare som kostar omkring 17 500 dollar i USA. Men man kan möjligen tänka sig att priserna på drönare snart kommer att gå ner så pass mycket att drönarsurfing snart kan bli verklighet för fler.

> Läs också: 10 alternativa användningsområden för drönaren

Vi bör nog också påpeka att videon inte har spelats in av vilka surfare som helt, utan att det är ett team från Freefly – drönartillverkaren, alltså – som ligger bakom videon.

Det pågår vilda diskussioner på internet (naturligtvis) om huruvida det kan vara möjligt eller inte. Från Freefly-håll varken bekräftar eller dementerar man historien.Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss