Cookie- och Sekretesspolicy

De bästa blixtarna till Nikon

Inget slår ett vackert, naturligt ljus, men med en bra extern blixt kan du komplettera det, mjuka upp skuggorna och enkelt skapa ett helt eget ljus i proffskvalitet – även till actionfoto. Här testar vi marknadens åtta bästa modeller till Nikon.

  • 22.12.2015

Ladda ner filen här.

I en tid då de bästa nya kamerorna utan problem kan fota vid iso 51200 ligger det nära till hands att tro att blixtens dagar är räknade. Det stämmer att man i dag kan jobba i mycket svagare ljus än förr, men blixten är fortfarande ett unikt verktyg för att komplettera det befintliga ljuset och säkra en bildkvalitet som vida överträffar vad man kan få genom att öka iso-värdet. Om du ser en professionell press- eller bröllopsfotograf använder de alla en extern blixt som problemlösare för att få en fin och jämn utlysning av motivet.

Något av det viktigaste när man jobbar med extern blixt är att det inte räcker att bara sätta den på kameran och trycka på knappen. Det ger bara ett hårdare ljus och djupare skuggor. Konsten är att låta blixtljuset blanda sig med det naturliga ljuset, t.ex. genom att reflektera ljuset i tak och väggar, med den diffusor som nästan alla externa blixtar levereras med.

Läs mer i vårt test av marknadens åtta bästa blixtmodeller till Nikon.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss