Cookie- och Sekretesspolicy

De bästa blixtarna till Canon

Med en bra extern blixt får man alltid perfekt ljus. En extern blixt är en extremt mångsidig ljuskälla, och om man har tillgång till flera slavblixtar kan man ta fantastiska action- och porträttbilder. Vi har testat marknadens åtta bästa modeller till Canon.

  • 18.11.2015

Ladda ner filen här.

En extern blixt gör det möjligt att skapa en fin och kreativ exponering under alla ljusförhållanden. Om den externa blixten är monterad på kameran kan man skapa ett mjukt och indirekt ljus när man fotograferar. Testets åtta blixtar kan nämligen alla vinklas 90 grader uppåt och vridas 180 grader i sidled. Det innebär att man kan avfyra blixten mot vita väggar och tak, vilket ger ett mjukt och indirekt ljus på huvudmotivet. Med vissa av testdeltagarna följer en diffusor som monteras utanpå blixthuvudet. Den är perfekt när man vill mjuka upp ljuset, t.ex. i porträttbilder.

Ljusstyrkan anges med ett ledtal. Ju högre värde, desto högre ljusstyrka har blixten. Ledtalen i testet varierar från 43 till 61, men som framgår av testresultaten är ett litet ledtal inte nödvändigtvis lika med dålig prestanda. Därför ska man också kolla hur mycket blixten vinjetterar och hur konstant ljusstyrkan är.

Läs mer i vårt test av marknadens åtta bästa blixtmodeller till Canon.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss