Cookie- och Sekretesspolicy

Trampa gasen i botten

När man jobbar med stora bildfiler måste datorn prestera på topp. Här är den ultimata guiden till att fintrimma datorn, programmen och Windows helt gratis.

  • 20.07.2014

Ladda ner filen här.

Normalt blir man rekommenderad att köpa mer minne och skaffa sig en SSD-hårddisk om Photoshop ska bli snabbare, men högre hastighet behöver faktiskt inte kosta en krona. Det finns nämligen massor av knep och justeringar av både operativsystem och program som får fart på saker och ting.

Om du har en nyare dator med 8 gigabyte minne och ett 64-bitars operativsystem kan du utnyttja en gratis bonus. Photoshop installeras nämligen automatiskt i två versioner med både 32 och 64 bitar. Använd installationen som har 64 bitar, då den utnyttjar allt ditt minne och kör mycket snabbare. Detsamma gäller för Lightroom, medan Elements ännu inte har uppdaterats till det större bitdjupet.

Din dator är som standard inställd på att fördela kraften lika mellan alla program som är öppna. Det är långt ifrån optimalt när du ska sätta igång med den tunga bildbehandlingen på allvar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss