Cookie- och Sekretesspolicy

Sony Vaio PCG-81312M

Sony ställde upp med testets läckraste dator, som dessutom var ganska snabb. Den föll dock igenom helt när vi började bildbehandla.

  • 21.12.2011

För det första är skärmen betydligt mindre än de övriga. Dess 16,0 tum motsvarar 36,4 cm på bredden, medan 17,6 tum motsvarar 38,2 cm. Dessutom är skärmen mörk. Ljusstyrkan går att justera, men man kommer inte långt över normalinställningen innan nyanserna i bildens högdagrar försvinner. Värst är dock att färgåtergivningen har ett massivt gulstick som inte går att justera bort. Det får hudtoner från nätet och på video att se bra ut, men om man själv ska bildbehandla krävs en extern skärm. Detsamma gäller musen, då knapparna på den inbyggda är alltför strama. Tangentbordet är däremot läckert, och det är bakgrundsbelyst, vilket är en stor fördel om man t.ex. ska använda den i svagt ljus. På plussidan räknas också att Sonys modell har en inbyggd Blu-ray-brännare, så att man kan göra sina Full HD-videor helt klara i ett enda svep. Det är också en styrka att batteriet är testets bästa. En fördel med den lilla skärmen är att Vaion är några centimeter mindre och i snitt ett halvt kilo lättare än testets övriga. Strömförsörjningen väger och mäter däremot som en tegelsten.

Betyg: 76%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 18 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Slutsats:

I många sammanhang klarar sig den presentabla Vaion bra, men till bild­behandling är den oanvändbar på grund av skärmens kraftiga, gulaktiga färgstick.

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss