Cookie- och Sekretesspolicy

Det digitala ritbordet och surfplattan blir samma enhet

Japanska Wacom är bland bildbehandlare kända för sina digitala ritbord. Nu är de också klara med en surfplatta som kan användas tillsammans med Photoshop.

  • 21.08.2013

Om man vill ha bästa möjliga kontroll över muspekaren på datorn väljer många att använda ett digitalt ritbord, som ibland kallas för en digitizer. Detta är bland annat en fördel i bildbehandlingen, eftersom man då kan använda alla ritverktygen väldigt exakt. Wacom har en tradition av att tillverka digitala ritbord av hög kvalitet, och nu tillverkar företaget alltså också surfplattor.

Nya Cintiq Companion Hybrid fungerar som ett traditionellt digitalt ritbord med inbyggd skärm när man ansluter den till datorn. Här kan man alltså rita direkt ovanpå t.ex. Photoshops användargränssnitt. När man kopplar bort datorn fungerar Cintiq Companion Hybrid som en Android-surfplatta. Den har en Nvidia Tegra 4-processor och finns med 16 eller 32 gigabyte minne.

Wacom är också klara med Cintiq Companion, som är en surfplatta som kan köra den fullständiga versionen av Windows 8, så att man alltså bland annat ha med sig Photoshop på resande fot. Processorn är en Intel Core i7, och det ingår en SSD-hårddisk på 256 eller 512 gigabyte.

Skärmstorleken hos de båda modellerna är 13,3 tum, och upplösningen är 1920 x 1080 pixlar. Det ingår en hållare samt en digital penna som kan registrera tryck av 2048 nivåer till båda, och man kan köpa ett tangentbord som tillbehör. De nya surfplattorna sägs komma till butikerna i september

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss