Cookie- och Sekretesspolicy

Välj rätt blixt

De nyaste blixtmodellerna är fyllda med avancerade funktioner som säkrar välexponerade bilder i alla lägen. Här får du en överblick över de olika typerna så att du kan välja den bästa för just dig.

  • 04.03.2015

Ladda ner filen här.

En bra blixt är svår att vara utan när det är dags att sätta ihop en kamerautrustning. För även om de nyaste kamerorna kan fotografera vid högt iso under svåra ljusförhållanden och ge imponerande resultat, så finns det motiv och situationer som helt enkelt blir bättre när man använder blixt. Det gäller t.ex. porträttbilder och actionmotiv. Samtidigt får du med en extern blixt många fler möjligheter att styra exponeringen perfekt än med kamerans inbyggda blixt. Det gäller bland annat möjligheten att använda flera blixtar samtidigt och få optimal kontroll över skuggorna. Eller så vill man kanske studsa ljuset mot ett tak eller en vägg för att slippa det direkta och hårda ljuset från den inbyggda blixten.

När du ska köpa en ny blixt är det skillnad på pris, vikt, storlek och funktioner. På följande sidor kan du läsa om de fyra huvudtyper som finns på marknaden, och du får en komplett översikt över de viktiga funktionerna för varje typ.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss