Cookie- och Sekretesspolicy

Stort test av externa blixtar

För att det ska bli bra bilder i vinterns mörker behöver man en extern blixt om ljuset ska falla vackert och naturligt på motivet. Det har kommit flera nya toppmodeller, men det finns också ett par överraskningar i den låga prisklassen.

  • 13.12.2012

Ladda ner filen här.

Inget ont om naturligt ljus, men det finns situationer då bara inte går att vara utan en blixt. Det kan vara på en fest, ett födelsedagskalas eller en annan tilldragelse där du behöver bra bilder men ljuset är hopplöst. I sådana situationer råkar man ofta ut för blandljus, motljus, svagt ljus, ja kort sagt allt som kan fördärva en bra bild. Den inbyggda blixten kan rädda vissa situationer men långt ifrån alla. Med en kort räckvidd på bara ett par meter, en begränsad ljusspridning och ett direkt, hårt ljus, är det som att gå ut i snöstorm med bara vindjacka på sig. Det är bättre än ingenting men helt otillräckligt om man ska göra rätt rent fotografiskt. Därtill kommer att en inbyggd blixt suger väldigt mycket ström ur kamerans batteri.

Här testar vi både originalblixtar och andra för Canon, Nikon, Micro Four Thirds-kamerorna från Olympus och Panasonic samt för Pentax och Sony.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss