Cookie- och Sekretesspolicy

Smarta funktioner i din blixt

En extern blixt ger mycket bättre bilder både inne och ute, och de senaste modellerna är späckade med smarta funktioner. Här får du hjälp att hitta den optimala modellen, så att du slipper köpa fel.

  • 01.09.2012

Ladda ner filen här.

Läs mer om blixt här i artikeln.

Om man verkligen vill ta befälet över ljuset finns det inga genvägar förbi att använda en extern blixt. Kamerans inbyggda blixt kan gå bra om det kniper, då allt annat hopp om en bild är ute. Men ljusstyrkan är svag, och det direkta ljuset är ofta våldsamt, med tydliga slagskuggor när man tar porträttbilder.

Med nya kameror, som klarar höga ISOtal på upp till 204 800, skulle man kunna tro att blixten inte längre behövs. Men ofta är inomhusljuset ojämnt, så att delar av ansiktet hamnar i skugga och får olika färg. Det kan den externa blixten jämna ut. Dessutom är den perfekt för att mjuka upp skuggor i solsken, och så ger den möjligheter man inte alls har utan blixt.

Här har vi fokuserat på de funktioner du bör kolla före köpet. Du kan således läsa om vad som döljer sig bakom fackuttrycken, vilka bildmöjligheter de ger dig och hur du använder några av de viktigaste funktionerna på bästa sätt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss