Cookie- och Sekretesspolicy

Pentax satsar på regn

Flera objektiv och kamerahus från Pentax är vädertätade, och nu kommer turen till de externa blixtarna. Två nya modeller tål nämligen vatten.

  • 28.08.2013

Spegelreflexkameror som Pentax K-50 och K-5 II har förseglingar som gör att vatten inte kan tränga in till elektroniken, och detsamma gäller för WR-objektiven. Och nu har turen kommit till de externa blixtarna. Pentax är nämligen klara med de två nya blixtarna AF-360FGZ II och AF-540GZ II som, vilket namnen antyder, är andraversionen av befintliga modeller.

De båda nya blixtarna har fått 28 förseglingar som gör att de klarar t.ex. en regnskur, så med en tätad kamera och objektiv och en av de nya blixtarna kan du alltså fotografera som vanligt även om det öser ner. De nya modellerna har även fått en lysdiod på framsidan, som kan ge kontinuerligt ljus vid videoinspelning, och lampan fungerar även som hjälpljus för kamerans autofokus.

Blixtarna har inbyggda zoommotorer som går från 24 till 85 mm, och man kan spara upp till nio förinställningar så att man snabbt kan komma åt sina favoritinställningar. AF-360FGZ II har ett ledtal på 36 och ett rekommenderat pris på 3895 kronor, medan AF-540GZ II med ett ledtal på 54 kostar 5595 kronor. De sägs komma ut i handeln i slutet av september.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss