Cookie- och Sekretesspolicy

Ny Canon-blixt med radiostyrning

Canon är klara med den nya blixten Speedlite 430EX III-RT som har en rad avancerade funktioner, bland annat inbyggd radiostyrning.

  • 09.07.2015

Nya Speedlite 430EX III-RT från Canon ersätter Speedlite 430EX II. Blixten har ett högsta ledtal på 43 vid iso 100 och ett zoomfång på 24–105 mm. Med hjälp av en inbyggd adapter kan man få ned det till 14 mm. Speedlite 430EX III-RT vänder sig till kreativa fotografer och ger användarna möjlighet att experimentera med ljusarrangemang som står en bit ifrån kameran. Samtidigt kan man arbeta med Canons befintliga radiostyrda eller trådlösa, optiska blixtkontrollsystem som master- eller slavenhet. Blixten är också kompatibel med kameror med en Integrated Speedlite Transmitter, till exempel EOS 760D och EOS 70D, och kan användas som en blixtenhet en bit bort från kameran och hanteras direkt från kameramenyn.

Den nya blixten omfattar Canons mycket flexibla Radio Transmitter (RT)-system, så man kan kontrollera upp till fem grupper av RT-blixtenheter – med upp till 15 blixtenheter per grupp och på avstånd på upp till 30 meter. Speedlite 430EX III-RT kan också styras via Canons ST-E3-RT eller Speedlite 600EX-RT, vilket ger ännu fler möjligheter för både proffs och hobbyfotografer.

Med det medföljande orange färgfiltret kan man matcha eller ställa blixtljusets färg i kontrast till de omkringliggande ljuskällorna, och en inbyggd catchlight-panel ger möjlighet att lägga till ljusglimtar och göra porträtt mer levande. Speedlite 430EX III-RT har dessutom en ny och bättre upplyst lcd-skärm med punktmatris. Priset är runt 3000 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss