Cookie- och Sekretesspolicy

Canon i ett helt nytt ljus

Canon är klara med världens första autofokusobjektiv med inbyggd makrobelysning samt en ny blixt i Speedlite-serien.

  • 11.05.2016

Canon har precis lanserat världens första objektiv med autofokus och inbyggd makrobelysning. Objektivet EF-M 28mm F3.5 Macro IS STM är avsedd för Canons EOS M-serie och sägs ge ett minsta fokuseringsavstånd på bara 13 mm. Belysningen längst fram i objektivet fungerar i princip likadant som en ringblixt.

Det kompakta objektivet på bara 130 gram är dessutom världens lättaste makroobjektiv till en spegellös kamera. Man kan välja mellan 1.0x förstoring och 1.2x i Super Macro-inställningen – och även om kameran bara är 13 mm från motivet ska man, tack vare bildstabiliseringen och den inbyggda belysningen i objektivet, kunna fotografera på fri hand utan skakningar. Priset är 3580 kronor.

Canon är också klara med en ny blixt i Speedlite-serien. Det är blixten Speedlite 600EX II-RT. Canon lovar att den har en förbättrad kapacitet på upp till 50 procent jämfört med föregångaren vid kontinuerlig fotografering, medan förbättringen sägs vara på hela 100 procent tillsammans med det nya, externa batteripacket CP-E4N. Dessutom har blixten skydd mot överhettning. Ledtalet är 60 vid ISO 100, vilket bör ge ett bra arbetsområde, och blixten kan användas vid brännvidder från 20 mm till 200 mm, samt ända ner till 14 mm med hjälp av en inbyggd adapter. Blixten kostar 7170 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss