Cookie- och Sekretesspolicy

Användarvänlig blixt

Ny blixt från Nikon är flexibel, kompakt och enkel att använda.

  • 09.08.2013

Nikon har presenterat den nya, användarvänliga blixten SB-300 som sägs vara både kompakt, lätt och flexibel. Blixten är kompatibel med tillverkarens system- och Coolpixkameror, och den är utrustad med en tillbehörssko som gör att man kan ändra belysningen på bilderna med justering av blixten. Med ett ledtal på 18 kan användaren lysa upp motiv även om ljuset är svagt och bidra till att belysa små detaljer, lätta upp skuggiga områden och kompensera för kraftigt motljus.

Blixthuvudet kan vinklas upp till 120 grader, så att man kan fotografera från annorlunda vinklar. Man undviker platta bilder genom att reflektera ljuset från blixten i taket eller på väggen, eller vinkla huvudet för att återge motivet i ett mjukt ljus för att åstadkomma lyckade inomhusporträtt.

Blixten stöder Nikons i-TTL blixtkontroll, så man kan aktivera långtidssynkronisering, avlägsnande av röda ögon och andra blixtfunktioner från kamerahuset för att skapa en naturlig belysning. SB-300 använder två AAA-batterier och levereras i en mjuk väska. Blixten säljs för ett rekommenderat pris på 1195 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss