Cookie- och Sekretesspolicy

Få ännu mer plats i molnet

Microsoft har döpt om sin onlinelagringstjänst från Skydrive till Onedrive, och med det nya namnet kommer även möjligheten att få ännu mer utrymme för bland annat bilder – helt gratis.

  • 21.02.2014

Microsoft har bytt namn på sin molnlagringstjänst från Skydrive till Onedrive, och i samband med namnbytet får man nu möjlighet till att gratis få mer utrymme än de sju gigabyte som man får som standard. Det finns två sätt att utöka utrymmet, så att man kan få ytterligare åtta gigabyte, och därmed totalt femton gigabyte.

Det ena sättet är att få andra att anmäla sig till tjänsten. I sådana fall får man 500 megabyte per person som anmäler sig efter att man har bjudit in dem, och dessa personer får också 500 megabyte extra. Man kan få totalt tio personer att anmäla sig, så på så vis kan man få fem extra gigabyte.

Det andra sättet är att aktivera säkerhetskopiering av filmrullen i sin smarttelefon, surfplatta eller dator, så att nya bilder tagna med t.ex. en smarttelefon automatiskt överförs till Onedrive. Det kan man göra via appar till Android och iOS, eller via de inbyggda funktionerna i Windows och Windows Phone. Det ger tre extra gigabyte.

Om man behöver ännu mer utrymme kan man köpa det, och här hör Onedrive till ett av de billigare alternativen jämfört med liknande tjänster som Dropbox och Google Drive. Ytterligare 100 gigabyte kostar t.ex. 347 kronor om året.

Skydrive, som alltså nu har bytt namn, är en integrerad del av Windows 8, så om man har den senaste versionen av företagets operativsystem och har skapat ett konto, kan datorn automatiskt spara dokument och bilder i en speciell mapp som synkroniseras med tjänsten på webben.

Namnbytet beror på en tvist mellan Microsoft och det brittiska medieföretaget BSkyB, som Microsoft förlorade förra året. Efter detta ålades Microsoft att byta namn på tjänsten.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss