Cookie- och Sekretesspolicy

Så tar du finare svartvita vinterbilder

Naturens bleka färger gör vintern till ett perfekt tillfälle att fånga världen i gråtoner, och med råformat får du optimala förutsättningar. Här lär du dig nya kameraknep, och så får du reda på att vitbalansen inte är helt oväsentlig.

  • 03.02.2015

Ladda ner filen här.

Man skulle spontant kunna tro att det var världens lättaste sak för kamerans sensor att ta fina svartvita bilder, men så är det inte. Bristande detaljer i högdagrar och skuggor avslöjas direkt, eftersom ögat är mycket mer uppmärksamt på de finare nyanserna nu när det inte finns några färger att fokusera på. Därför är det viktigt att bildsensorn kan registrera ett stort tonomfång från svart till vitt, och här har de nyaste kamerorna trumf på hand. För att få full tillgång till extraordinärt stora tonomfånget måste du fota i råformat, för då kan du plocka fram många fler detaljer i skuggor och högdagrar. Men det finns faktiskt ännu fler bra skäl att välja detta filformat, och det får du lära dig allt om här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss