Cookie- och Sekretesspolicy

Storslagna skylinebilder

Med helikoptrar, byggställningar på 350 meters höjd och nya avancerade tekniker lyfter han skyline-bilderna flera våningar upp. Men själv vill han inte bo i storstan.

  • 11.03.2016

Ladda ner filen här.

För mig är det frusen musik, en poesi framställd av stål, betong och glas. Jag ser inte bara byggnader och gator. Jag ser drömmar, hopp, det storslagna och genialiska hos mänskligheten; jag ser härliga, fylliga och tornhöga former som dansar i ljus och mörker likt noter i ett musikstycke. En stad är som en gigantisk och oändlig konsert. När jag står och komponerar min bild på ett tak på en skyskrapa känner jag mig som dirigenten av denna enorma orkester som bara väntar på min signal.

Så säger stadsfotografen Beno Saradzic, som under sin fem år korta fotografkarriär vunnit flera prestigefyllda priser. Krig och kris fick den 47-årige före detta 3D-designern att byta karriär, och då upptäckte han plötsligt att han var förälskad i fotografi. Läs om hur han kan lukta sig till dimma, om att bara sova varannan natt och om en avgörande 24 januari, då han tog sitt livs bild på toppen av Abu Dhabi, och ta del av hans grymma knep om att ta bättre byggnadsbilder. Du får också läsa om varför han i dag helst bor utanför stan.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss