Cookie- och Sekretesspolicy

Skarpa bilder med tele

Långa brännvidder gör det möjligt att ta originella bilder av landskap, djur, arkitektur och action. Dessutom erbjuder de nya bildstabiliseringssystemen spännande möjligheter.

  • 09.05.2014

Ladda ner filen här.

Fotografering med stora telen öppnar upp en ny värld för oss. Teleobjektiv är perfekta om man vill komma riktigt nära avlägsna motiv, men det finns många fler möjligheter. Dessa objektiv har nämligen egenskaper som innebär att man kan få helt andra foton med sig hem än vid andra brännvidder. Det finns allroundzoomobjektiv som når upp till omkring 200 mm, och redan här blir möjligheterna tydliga. Kameror med APS-C-sensor har vanligtvis en förlängningsfaktor på cirka 1,5x, så här blir de 200 mm till 300 mm. Perspektivet är dock fortfarande detsamma.

Med ännu större brännvidder som 500 mm kan man verkligen utmana sig själv. Från en bildvinkel på 107 grader med ett 16 mm-objektiv till de fem grader ett tele på 500 mm erbjuder är det verkligen en extrem och inspirerande skillnad. Dessutom är de långa objektiven bra för landskap, arkitektur, porträtt och action.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss