Cookie- och Sekretesspolicy
Kalas

Så får du de bästa kalasbilderna

Slipp kat(t)astrofala bilder när du ska föreviga kattkostymen eller den blodtörstiga piraten under nästa maskerad med hjälp av dessa tips.

  • 07.02.2016

1. Gå ner på knä och ta bilderna i barnhöjd. Om du fotograferar uppifrån och ner får barn stora ansikten och små kroppar. Det är bättre att fotografera rakt framifrån.

2. Ställ dig så att barnen har ansiktena vända mot dig när de leker, till exempel om de slår på en piñata. Då är det lättare att fånga ansiktsuttrycken när det händer något. Försök att få med det som de leker med i bilden, möjligtvis helt oskarpt i förgrunden.

3. Om ni är inomhus, så använd gärna en extern blixt för att lätta upp skuggor. Rikta den inte direkt mot barnen, utan låt den slå mot en vägg eller taket för att mjuka upp ljuset. På så vis undviker du hårda skuggor.

4. Utgå ifrån en slutartid på 1/160 sekund. Slutartiden bör vara tillräckligt lång för att få rörelse i bollträet som svingas mot piñatan och eventuellt träffar, men ansiktena ska fortfarande vara skarpa.

5. Vid snabb och intensiv lek ställer du in kameran på kontinuerliga exponeringar och kontinuerlig autofokus.

6. Experimentera med annorlunda vinklar. Lägg dig till exempel ner på golvet med ett vidvinkelobjektiv. Det blir årets toppbild om du ligger under piñatan och lyckas fånga när innehållet väller ner över dig medan barnen tjuter av glädje.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss