Cookie- och Sekretesspolicy

Vägen till vidare bilder: fisheye

De ultimata vidvinkelbilderna får du med ett speciellt objektiv som täcker 180 grader. Det är perfekt för att skapa kul och annorlunda bilder oavsett om du fotar arkitektur, landskap eller porträtt. Nu kan du dessutom få fiskögeobjektiv till riktigt bra priser.

  • 12.05.2014

Ladda ner filen här.

Många landskaps- och arkitekturfotografer använder extrema vidvinklar för att fånga det stora perspektivet, men det kan faktiskt vara både roligare och mer utmanande att gå hela vägen och använda ett fiskögeobjektiv i stället. Resultatet blir helt fantastiskt fina och effektfulla bilder som förmår suga in betraktaren. Den extrema vinkeln på 180 grader innebär att du får med allt framför dig i bilden, även det du bara kan ana i ögonvrån. Vinkeln gör att den bild som träffar sensorn blir våldsamt misstecknad, men det är just det som gör fiskögeobjektiven extra kul att jobba med.

Till de perfekta motiven hör landskap, himmel och molnformationer, arkitektur och närbilder av personer och föremål. Det rymliga objektivet är också bra för interiörbilder. Även om man gillar action är fiskögat värt att ta med sig. Det rör sig alltså om en optik som man alltid bör ha med sig i väskan om man vill ha annorlunda bilder.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss