Cookie- och Sekretesspolicy

Ta perfekta panoramabilder

Om bilder i det breda formatet ska avnjutas i optimal kvalitet behöver du ett panoramahuvud. Med vår guide får du garanterat perfekta panoramabilder, så det är bara att plocka fram utrustningen.

  • 23.09.2012

Ladda ner filen här.

Läs mer om panoramabilder här i artikeln.

När skygglapparna ska plockas av och målet är ett stort perspektiv kan det vara frestande att bara använda ett fisheye för att få med allt. Men då betalar man med våldsam förvrängning som inte liknar verkligheten. Den korrekta och professionella metoden för att fånga en storslagen vy är i stället att ta en rad bilder och lägga samman dem till en stor bild i bildbehandlingen. Ännu en fördel är att man därmed får skyhög upplösning med en massa detaljer, så att man kan göra jätteplanscher till vardagsrummet. Sen är det nästan som att själv vara där.

Om du bara plåtar loss utan stativ är risken stor att du får ett undermåligt resultat med hack där bilden har satts samman. Men du kan även få problem med ett stativ och ett normalt huvud. Perspektivet ändras nämligen något mellan varje exponering. Därför måste man förvränga de enskilda bilderna något när de ska läggas samman under bildbehandlingen.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss