Cookie- och Sekretesspolicy

Perfekt panorama på 360 grader

Med en äggklocka, litet fingerfärdighet och en kompaktkamera med intervallexponering är det lätt att ta perfekta panoramabilder som täcker 360 grader. Projektet är både billigt och kul.

  • 10.10.2012

Ladda ner filen här.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om panoramabilder.

Många kompaktkameror har en inbyggd funktion som kan sätta ihop flera bilder till en panoramabild. Det är dock svårt att få horisontlinjen rak, och man brukar inte själv kunna ställa in bländare och skärpedjup. Med en enkel äggklocka, fingerfärdighet och ett fotostativ är det dock förvånande lätt att bygga ett eget välfungerande panoramaverktyg.

För att ta perfekta panoramabilder behöver man en kompaktkamera med funktion för intervallexponering. Det innebär att man kan ställa in kameran så att den tar bilder med jämna mellanrum. Väljer man ett intervall på exempelvis fem minuter får man tolv bilder på en timme. Och du kan använda ännu fler bilder om du t.ex. vill ha ännu högre upplösning eller göra något som påminner om time lapse-video. Monterar man kameran på fotostativet ovanpå äggklockan roterar den 360 grader under loppet av en timme. Efteråt är det sedan lätt att sätta ihop de tolv bilderna i Elements till en fin 360 graders panoramabild.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss