Cookie- och Sekretesspolicy

Kolla om batteriet är gammalt

Både Nikon och Canon har ett hemligt knep för att i kameran kolla upp hur bra kameran håller spänningen. Då riskerar du aldrig att få slut på ström i vinternatten, då kylan är extra tuff mot batteriet.

  • 12.01.2016

Ladda ner filen här.

Det finns ingen anledning att stanna inomhus ens om det är kolmörkt, 20 minusgrader, snöväder eller dimma utomhus. Just då finns det nämligen massor av motiv att fånga, men man måste vara rädd om sin utrustning. Bland annat går kylan hårt åt batteriet, och ett gammalt batteri tappar strömmen förvånansvärt snabbt.

På Canon gör du så här:

  • Välj MENU och tryck dig fram till de gula flikarna. Leta upp menypunkten Batteri-info, och välj den genom att trycka på SET.
  • Uppladdningsprestandan visar hur fräscht batteriet är. Tre gröna fyrkanter indikerar att det är i toppform, medan en röd fyrkant visar att det är slitet och laddas ur snabbt.


På en Nikon gör du så här:

  • Välj MENU och INSTÄLLNINGSMENY. Välj Batteriinformation.
  • Batt.livsl. indikerar batteriets ålder. Om pilen pekar på NEW är batteriet helt nytt, medan symbolen med utropstecknet visar att batteriet är gammalt och därför laddas ur snabbt.


Läs vidare i artikeln om att fånga fina motiv i vinterns kyla och mörker, och ta till dig alla tipsen om hur du håller kameran i toppform när det är kallt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss