Cookie- och Sekretesspolicy

Hur får jag koll på färgerna?

Ibland stöter jag på ett problem när jag ska korrigera färger, oavsett om det är vid exponeringen eller i Photoshop. Vissa bilder har ett grönt eller magentafärgat färgstick, och de är svåra att jobba med. Vad beror det på, och hur kan jag hantera det?

  • 24.06.2014

Ladda ner filen här.

 Välkända ljuskällor som solen kännetecknas av att det är något som värms upp. Det kan vara metall, sten, en veke eller en glödtråd. När det värms upp blir det först rödglödgande, och ju varmare det blir, desto blåare blir det. Kelvin-skalan berättar hur varmt eller kallt ljuset från en klassisk ljuskälla är. Ditt problem uppstår för att vi i dessa energispartider vill alstra ljus utan att spilla energi på att värma upp ljuskällan. Det är det som gör det svårare att handskas med lysrör, diodlampor, lågenergilampor och liknande. Deras ljus bildas på ett annat sätt än genom förångning och får därför en annan så kallad spektralsammansättning och färgtemperatur. Här visar vi hur du kommer till rätta med det retliga färgsticket.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss