Cookie- och Sekretesspolicy

Så får du fantastiska färger och perfekt ljus i dina bilder

Ljus och färger är två viktiga element i en bra bild, men båda två kan vara svåra att få till på bästa sätt. Vi hjälper dig att hitta det rätta ljuset och lyfta fram färgerna i dina motiv.

  • 10.11.2014

Genvejen til det perfekte pletskud kan meget vel ligge i at fange et flot lysindfald eller motivets fantastiske farver. Vi hjælper dig med at få styr på begge dele med masser af gode tips og tricks. Herunder finder du guider, der hjælper med at ramme den helt lysbalance, få flottere farver i billederne og tage knivskarpe skud selv i dårligt lys.


Koll på ljuset med gaffling
När du inte kan lita på kamerans ljusmätare hjälper gafflingsfunktionen dig att alltid pricka rätt. Den gör nämligen flera exponeringar av samma motiv.
Läs mer

Vad är ett spegeltele?
Ett spegeltele är ett exotiskt objektiv med väldigt unika specifikationer.
Läs mer

Uppnå helt rätt ljusbalans
När exponeringen måste vara helt perfekt kan du inte lita på kamerans skärm. Med hjälp av histogrammet kan du vara säker på att alltid få en korrekt exponering.
Läs mer

Raw-skolan: Vitbalans
Om vitbalansen inte har blivit rätt vid exponeringen riskerar man ett fult färgstick som i jpeg-bilder inte går att korrigera utan biverkningar. Med en råfil har du däremot frihet att ändra färgtonerna.
Läs mer

Raw-skolan: Färger
Det starka solljuset mitt på dagen får de annars så levande färgerna att framstå med en svag färgmättnad. Vi kan rädda det med en råfil och justera färgerna grundligare än med jpeg.
Läs mer

Kameraskolan: Eksponeringskompensation
Den här gången tittar vi närmare på ett viktigt redskap som blixtsnabbt kan hjälpa dig att få helt rätt exponering. Ljusmätaren går nämligen inte alltid att lita på, så här får du lära dig att snabbt och smidigt ställa in ljuset.
Läs mer

Kameraskolan: Bildstil
Med denna funktion väljer du hur kameran ska hantera ljushet, kontrast och färger när bilden sparas. Fotar du i råformat ger det ett bättre intryck av hur bilden kan bli, och fotar du i jpeg kan du slippa bildbehandla efteråt.
Läs mer


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss