Cookie- och Sekretesspolicy

Lär dig allt om gaffling

När ljuset trilskas och ljusmätaren famlar i blindo är kamerafunktionen gaffling vägen till perfekta exponeringar. Den tar en rad olika bilder, så att du kan vara säker på att alltid få åtminstone en med perfekt exponering.

  • 27.03.2015

Ladda ner filen här.

Det är långt ifrån alltid som man har tid att ta en rad testbilder och kolla exponeringen på histogrammet för att få helt rätt exponering av motivet. Ibland har man bara några sekunder på sig innan chansen att ta den perfekta bilen är förbi. Funktionen går i all sin enkelhet ut på att man tar en rad bilder av motivet, där exponeringskompensationen ändras mellan varje bild. Kameran gör jobbet åt dig. Om du fotar med bländarprioritet förändras slutartiden mellan varje bild, medan det är bländaren som ändras när du har valt slutartidsprioritet. Med manuella inställningar förändras slutartiden, och vissa kameror har också en specialvariant av gaffling, där det är iso-värdet som ändras.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss