Cookie- och Sekretesspolicy

Så får du perfekt fokus

Med den nya metoden Dot Tune kan du finjustera ditt autofokussystem helt gratis utan extrautrustning och komplicerade redskap. Det är lätt och effektivt, och dina bilder blir knivskarpa.

  • 23.03.2014

Ladda ner filen här.

Fokussystemet i en spegelreflexkamera är blixtsnabbt, men det måste vara perfekt kalibrerat om motivet ska bli knivskarpt på exakt rätt ställe. Annars får man lättare suddiga bilder, där fokusplanet hamnar litet framför eller bakom den punkt där man egentligen skulle vilja ha det.

Det är därför som många lägger tid på att finjustera fokussystemet via en funktion i kamerans menysystem. Det har dock hittills varit en tung process som har involverat komplicerade rutiner, extrautrustning, många testbilder och massor av tålamod.

Detta har en amerikansk fotoentusiast förändrat med en genialisk idé till en helt ny metod som är både gratis, lättare och mer exakt. Tekniken heter Dot Tune efter den gröna fokusindikatorn i sökaren. Det är nämligen den man använder för att kolla om fokussystemet är perfekt inställt eller ej.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss