Cookie- och Sekretesspolicy

Lär dig tekniken bakom bländarprioritet

Väldigt många fotografer använder exponeringsprogrammet för bländarprioritet och det av en bra anledning. Då får du t.ex. full kontroll över skärpedjupet, men det finns fler fördelar som säkrar perfekta bilder.

  • 20.04.2015

Ladda ner filen här.

Av kamerans fyra grundläggande exponeringsmetoder är bländarprioriterande program, A eller Av, ett av de absolut mest populära. När du använder bländarprioritet är det du som väljer bländare, varefter kameran hittar en slutartid som säkerställer en optimal exponering.

Ett av skälen till programmets popularitet är att du får optimal kontroll över skärpedjupet. Dessutom är det för många det bästa och snabbaste sättet att styra exponeringen i stället för att justera iso-värdet eller ändra slutartiden. Det måste du nämligen göra om du väljer att fota med det manuella programmet, som kräver antingen mer tid eller väldigt bra kamerateknik. Men det finns många fler fördelar, som du kan läsa mer om i denna artikel.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss