Cookie- och Sekretesspolicy

Få skarpa bilder

Det är frustrerande att komma hem med oskarpa bilder, i synnerhet om man har förevigat ett alldeles speciellt ögonblick. Vi berättar hur du får skarpa bilder.

  • 25.09.2012

Ladda ner filen här.

Läs mer om hur du får skarpa bilder här i artikeln.

Att uppnå perfekt skärpa i sina bilder är något som alla fotografer eftersträvar, men de krispigt skarpa bilderna är inte alltid lika lätta att uppnå som man hade önskat. Det beror på en lång rad faktorer som är viktiga att känna till, även om man har investerat i den senaste fotoutrustningen. Vem har t.ex. inte varit med om att autofokusen har fokuserat på något annat än det man trodde. Det kan också hända att man har köpt en dyr spegelre exkamera men sparat in på objektivet. Då märks det direkt, för de billiga objektiven presterar helt enkelt inte samma skärpa som de dyra.

En annan nog så viktig faktor är valet av slutartid. Tar man t.ex. actionbilder måste man välja en kort slutartid för att få huvudmotivet skarpt, och då har avståndet stor betydelse.

Här i artikeln har vi tio viktiga tips om hur du säkrar optimal skärpa när du fotograferar. Du får också ett antal nyttiga bonustips efterhand.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss